SPRANQ logo

Ecofont

logo ]

Ecofont

De uitvinding van Ecofont verrastte de wereld. Het inktbesparende lettertype zorge voor een golf aan publicaties in kranten, magazines en weblogs wereldwijd. Met hoogtepunten als the New York Times, National Geographic magazine en O-magazine. Het Ecofont lettertype bespaart door middel van kleine gaatjes in de letters. Deze gaatjes worden door de hersenen genegeerd tijdens het lezen.

Na de ontwikkeling van het eerste gratis Ecofont werd het concept verder doorontwikkeld naar een software oplossing waarmee ook in andere lettertypen milieuvriendelijk afgedrukt kan worden. Het uitgangspunt: print milieuvriendelijk met het gemak van één enkele muisklik. Deze software wordt inmiddels wereldwijd gebruikt door banken, overheden en telecommunicatie. Ook de Gemeente Utrecht - waar het Ecofont haar oorsprong vond - print inmiddels milieuvriendelijk met de Ecofont add-in.

SPRANQ ontwikkelde het concept, het logo en de huisstijl. Het concept sleepte meerdere prijzen en onderscheidingen in de wacht waaronder: de European Environmental Design Award (Madrid), de Accenture Innovation Award, Blue Tulip (Amsterdam), de Sprout Challenger Award en de SMEs Innovation top 100 (Eindhoven). 

» »
"De samenwerking verliep prettig en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat."

Petra Havinga
Wetenschappelijk medewerker Trimbos-instituut

"Onze indruk: SPRANQ is hip, professioneel, inventief en flexibel!"

Ciska Proos
Productmanager B.Braun Medical B.V.

"SPRANQ toont oprecht enthousiasme en betrokkenheid bij het project."

Sanna de Boer
Communicatieadviseur School en Veiligheid

Wat onze klanten zeggen

© SPRANQ creatieve communicatie Lagewoud 48 6718 MM Ede Tel. 030.271.1911 info@spranq.nl