SPRANQ logo

Geschiedenis van Vrouw en Media

huisstijl | grafisch ontwerp ]

Geschiedenis van Vrouw en Media

Op het 40-jarig jubileumfeest dat in de zomer van 2022 plaatsvond, werd Agnes Koerts, de allereerste voorzitter van de organisatie, overweldigd door een golf van vragen en verbaasde reacties. Dit moment inspireerde haar om te beslissen dat de hedendaagse mediavrouwen die bij de organisatie betrokken zijn, diepgaande kennis zouden moeten hebben over de geschiedenis van hun vakgebied.

Kwesties zoals onderbetaling, vage afspraken, ongewenst gedrag op de redactievloer en de beperkte positie van vrouwelijke journalisten zijn problemen die niet enkel in het heden spelen, maar die al in de jaren tachtig aan de orde waren toen Vrouw & Media werd opgericht. Daarom heeft Maria Hendriks, mede-oprichtster in 1982, zich toegewijd aan het doorspitten van het archief en het samenstellen van een document dat een beknopte weergave biedt van de gebeurtenissen en ontwikkelingen gedurende de eerste twintig jaren van de organisatie.

Met plezier werkten we aan de vormgeving voor deze publicatie over de geschiedenis van Vrouw en Media. Hiermee wordt niet alleen een eerbetoon gebracht aan de rijke geschiedenis van de organisatie, maar ook een belangrijk inzicht geboden aan de hedendaagse generatie mediavrouwen, zodat zij kunnen voortbouwen op de ervaringen en prestaties van hun voorgangsters. 

» »
"Onze indruk: SPRANQ is hip, professioneel, inventief en flexibel!"

Ciska Proos
Productmanager B.Braun Medical B.V.

"De samenwerking verliep prettig en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat."

Petra Havinga
Wetenschappelijk medewerker Trimbos-instituut

"SPRANQ toont oprecht enthousiasme en betrokkenheid bij het project."

Sanna de Boer
Communicatieadviseur School en Veiligheid

Wat onze klanten zeggen

© SPRANQ creatieve communicatie Lagewoud 48 6718 MM Ede Tel. 030.271.1911 info@spranq.nl