SPRANQ logo

Maatschappelijk Verantwoord Printen

huisstijl ]

Maatschappelijk Verantwoord Printen

Europa zet zich actief in voor duurzame groei. Vanaf 2024 zijn bedrijven volgens de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht om te rapporteren hoe ze duurzaamheid in hun bedrijfsstrategie integreren.

Het Maatschappelijk Verantwoord Printen (MVP) programma ondersteunt deze verplichte rapportage door de milieubelasting van printoplossingen in kaart te brengen, te verminderen en de resterende CO2-uitstoot van printers te compenseren.

Rob Baggerman, Chief Commercial Officer bij De Printgroep: “Het is opmerkelijk dat medewerkers vinden dat de directie niet helder communiceert over de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie. Vandaag de dag zou dit hoog op de agenda’s moeten staan. Afgelopen jaar nam de Europese Commissie namelijk de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan om ondernemingen te verplichten hun duurzaamheidsbeleid- en prestaties te rapporteren. De regelgeving is onderdeel van de ‘Green Deal’ en moet toekomstbestendige economische groei bevorderen die zorgt voor stabiliteit, werkgelegenheid en duurzame investeringen. Het Maatschappelijk Verantwoord Printen programma van De Printgroep helpt ondernemingen met de CSRD-rapportage. Dit stelt hen in staat om op een laagdrempelige manier de voetafdruk van de printoplossingen helder in kaart te brengen, te verkleinen en de resterende CO2 te compenseren.”

SPRANQ heeft communicatiematerialen ontwikkeld ter ondersteuning van het Maatschappelijk Verantwoord Printen initiatief van De Printgroep.

MVP

» »
"SPRANQ toont oprecht enthousiasme en betrokkenheid bij het project."

Sanna de Boer
Communicatieadviseur School en Veiligheid

"De samenwerking verliep prettig en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat."

Petra Havinga
Wetenschappelijk medewerker Trimbos-instituut

"Onze indruk: SPRANQ is hip, professioneel, inventief en flexibel!"

Ciska Proos
Productmanager B.Braun Medical B.V.

Wat onze klanten zeggen

© SPRANQ creatieve communicatie Lagewoud 48 6718 MM Ede Tel. 030.271.1911 info@spranq.nl