SPRANQ logo

Soundtraxx

concept | applicatie | game ]

Soundtraxx

Het soundtraxx project gebruikt nieuwe media om de rol van muziek bij beeld duidelijk te maken. Het programma geeft geen uitleg over de relatie tussen muziek en beeld, maar laat mensen het effect van de muziek zelf ervaren. Soundtraxx spoort aan om in eenvoudige stappen zelf muziek te componeren voor een kort filmfragment.

Het programma is voor iedereen toegankelijk, omdat er geen kennis van muziek voor nodig is. Keuzes voor de muziek kunnen op het gehoor worden gemaakt. Soundtraxx componeert vervolgens muziek op basis van de beslissingen van een gebruiker.

Deze manier van componeren is een vorm van adaptieve compositie. Een componist schrijft materiaal dat de openheid heeft om in een later stadium in te kunnen spelen op onbekende elementen. In dit geval zijn dat de muzikale beslissingen die iemand neemt. Het soundtraxx project benut de mogelijkheden hiervan om mensen zonder muzikale kennis in korte tijd muziek te laten maken voor een filmfragment.

Het geven van meer eigen verantwoordelijkheid voor het eindresultaat heeft tot doel de betrokkenheid en hiermee de leerervaring te vergroten.

SPRANQ bedacht en realiseerde het concept en ontwikkelde de software die door uitgeverij A.W. Bruna op de markt is gebracht.

» »
"SPRANQ toont oprecht enthousiasme en betrokkenheid bij het project."

Sanna de Boer
Communicatieadviseur School en Veiligheid

"Onze indruk: SPRANQ is hip, professioneel, inventief en flexibel!"

Ciska Proos
Productmanager B.Braun Medical B.V.

"De samenwerking verliep prettig en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat."

Petra Havinga
Wetenschappelijk medewerker Trimbos-instituut

Wat onze klanten zeggen

© SPRANQ creatieve communicatie Lagewoud 48 6718 MM Ede Tel. 030.271.1911 info@spranq.nl