SPRANQ logo

Movie Sound Designer

concept | applicatie | game ]

Movie Sound Designer

Movie Sound Designer is software om filmmuziek te maken. De software is speciaal ontwikkeld voor kinderen, met extra aandacht voor een intuitieve, eenvoudige user-interface. Het geven van meer eigen verantwoordelijkheid voor het eindresultaat heeft tot doel de betrokkenheid en hiermee de leerervaring te vergroten.

Het project gebruikt nieuwe media om de rol van muziek bij beeld duidelijk te maken. Het programma geeft geen uitleg over de relatie tussen muziek en beeld, maar laat mensen het effect van de muziek zelf ervaren. Movie Sound Designer spoort aan om in eenvoudige stappen zelf muziek te componeren voor een kort filmfragment. Het programma is voor iedereen toegankelijk, omdat er geen kennis van muziek voor nodig is. Keuzes voor de muziek kunnen op het gehoor worden gemaakt.

De Movie Sound Designer applicatie eindigde op de tweede plaats voor de publieksprijs van Cinekid in de categorie Nieuwe Media. Een plaats waar we trots op zijn. Tussen alle grote games van de befaamde game ontwikkelaar Electronic Arts (EA).

SPRANQ bedacht het concept en realiseerde het project in samenwerking met het Centrum voor Electronische Muziek en het Filmmuseum in Amsterdam. De software werd op de markt gebracht door A.W. Bruna uitgevers.

» »
"Onze indruk: SPRANQ is hip, professioneel, inventief en flexibel!"

Ciska Proos
Productmanager B.Braun Medical B.V.

"De samenwerking verliep prettig en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat."

Petra Havinga
Wetenschappelijk medewerker Trimbos-instituut

"SPRANQ toont oprecht enthousiasme en betrokkenheid bij het project."

Sanna de Boer
Communicatieadviseur School en Veiligheid

Wat onze klanten zeggen

© SPRANQ creatieve communicatie Lagewoud 48 6718 MM Ede Tel. 030.271.1911 info@spranq.nl