SPRANQ logo

Moneymaker crisisgame

concept | applicatie | game ]

Moneymaker crisisgame

Huizencrisis. Kredietcrisis. Financiële crisis. What’s next?

Het zijn roerige tijden. Beleggen is gokken geworden. Spaartegoeden verdampen. Zekerheid is niet langer te koop. Terwijl topmanagers er lustig op los graaiden vielen banken om als snelwandelaars op de Olympische Spelen. Massaal droegen we onze spaarcentjes naar dwergstaat IJsland. En achteraf weet zelfs je achterbuurman opeens te vertellen dat dit wel erg onnozel is. 

We vonden het tijd om een online spel te ontwikkelen dat luchtig inhaakt op de kredietcrisis: MoneyMaker. Met dit spel waan je je voor even beurshandelaar. De beursvloer werd tot voor kort gezien als dé plek om snel rijk te worden. Tegenwoordig lijkt het echter geen kwestie meer van hoeveel je verdient, maar van hoelang je het uithoudt.

MoneyMaker is een eenvoudig spel dat iedereen kan spelen. Het doel is simpel: houd het zo lang mogelijk uit op de beursvloer. In MoneyMaker kun je speculeren (Shortselling). Je start met 1000 euro. Hiervoor koop je aandelen die na enkele seconden automatisch worden doorverkocht. Als de koers in de tussentijd is gestegen heb je (veel) geld verdient. En als de koers is gedaald… Je snapt het al. 

Hoe lang houd jij je staande op de beursvloer? Als je tegoed op is, verlaat je de beursvloer. Het aantal minuten en seconden dat je het hebt volgehouden is je score. 

» »
"SPRANQ toont oprecht enthousiasme en betrokkenheid bij het project."

Sanna de Boer
Communicatieadviseur School en Veiligheid

"De samenwerking verliep prettig en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat."

Petra Havinga
Wetenschappelijk medewerker Trimbos-instituut

"Onze indruk: SPRANQ is hip, professioneel, inventief en flexibel!"

Ciska Proos
Productmanager B.Braun Medical B.V.

Wat onze klanten zeggen

© SPRANQ creatieve communicatie Lagewoud 48 6718 MM Ede Tel. 030.271.1911 info@spranq.nl